RRB NTPC 26th April 2016 G.K. Question & Answer Key – 1st Shift

RRB NTPC Exam 26th April 2016 – 1st shift G.K. Question Paper & Answer Key Of RRB NTPC 26th April 2016. Hope all RRB NTPC aspirants will like this:

RRB NTPC 26th April 2016 G.K. Question & Answer Key - 1st Shift

1) Jaistambh is located at?

Ans. Raipur.

2) How number of teams played in 2016, World Twenty- Twenty women world cup?

Ans. 10.

3) Duodenum is a ?

Ans. Small intestine.

4) Among the following which is digestive acid?

Ans. HCL.

5) Sun consists of ( Major) ?

Ans. Hydrogen and Helium.

6) What is Allahabad old name?

Ans. Prayag.

7)  Who is H S Prannoy ?

Ans. Badminton Player

8) In which year Gandhi started Dandi march?

Ans. 1930.

9) Which of following is a Dwarf planet ?

Ans. Pluto

10) Shift key in keyboard is application for?

Ans. Modifier Key

11) Who was appointed as NSA adviser?

Ans. Ajit Doval.

12) Among the following, which is not a Cancer?

Ans. Awaiting.

13) The UN ship lost in 1985 and found in 2015, what is it’s name?

Ans. Awaiting

14) FTP stands for?

Ans. File transfer protocol.

15) IUCN stands for?

Ans. The International Union for Conservation of Nature and Natural Resources.

16) Name the scientist who invented Atom bomb?

Ans. Albert Einsteen

17) Nagaland’s official language?

Ans. English.

Hope all RRB NTPC aspirants will like this comment here: http://examtayari.in/ under ASK Question Tab.

Comments are closed.