E-Book General Knowledge Questions And Answers 2018 IN PDF File Download For Samuh G Exam

Here in this E-book/PDF total 28 questions are available with answers by which you can prepare for Government Exams but this PDF/E-book is specially designed for Samhu G Exam Preparation. Read this  Questionnaire Carefully and Crack your Samuh G exam :

Important General Knowledge Questionnaire for Samuh G Exam 2018:

Here  some preview questions are mentioned with answers. This will help you in your Samuh G exams preparations. These are only some few questions for all questions you can download the E-Book/PDF. So the preview questions are :

1. Who has been appointed as the new chairman of Central Board of Indirect taxes and Customs (CBIC)?

[A]Johnjoseph
[B]VanajaN.Sarna
[C]MahenderSingh
[D] S Ramesh

(ANS- D)

2.India’s first-ever national police museum will establish in which city?

[A]Chennai
[B]Delhi
[C]Nagpur
[D] Kolkata

(ANS – B)

3. Who has won the men’s singles French Open tennis tournament 2018?
[A]NovakDjokovic
[B]DominicThiem
[C]RogerFederer
[D] Rafael Nadal
(ANS – D)

4. When did Mother Teresa win the Nobel Peace Prize?
A. 1975
B. 1979
C. 1981
D. 1982
(ANS-B)

5. Which one of the following glasses is used in bullet proof screens?
A. Soda glass
B. Pyrex glasss
C. Jena glass
D. Reinforced glass
(ANS-D)

6. Which substance is used to retard the setting action of cement?
A. CaO
B. AlO
C. CaSO.2HO
D. NaO + KO
(ANS-C)

7.The longest mountain range in the world is
A. The Alps
B. The Himalayas
C. The Andes
D. The Rockies
(ANS-C)

8.The 2014 football world cup is scheduled to be held in
A. China
B. Australia
C. Japan
D. Brazil
(ANS-D)

9.In the Battle of Wand wash, the English defeated
A. The Dutch
B. The French
C. The Portuguese
D. None of these
(ANS-B)

10.Which state is not one of major producers of Bananas?
A. Gujarat
B. Tamil Nadu
C. Bihar
D. Kerala
(ANS-C)

For all questionnaire download the PDF / E-book  which is given below and do preparation for Samuh G exams and any other exams:

 

PDF : E-Book General Knowledge Questions And Answers 2018 IN PDF File Download For Samuh G Exam

Login to Save This Ebook Login to Dowload

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *